Hidratált bőr – Hogyan érhetjük el?

🥛Hidratált bőr – hogyan érhetjük el?🥛
A bőrünk hidratáltságát kívülről és belülről is támogathatjuk. Az előbbit különböző hidratáló krémekkel vagy szérumokkal érhetjük el, illetve ha segítjük a bőrünk vízvesztését meggátolni; az utóbbit pedig elégséges vízfogyasztással.

Mit tapasztalhatsz, ha vízhiányos a bőröd?
⛔száraz, esetleg hámlik is
⛔húzódik, feszül
⛔érdes, durva tapintású
⛔kipirosodásra is hajlamos lehet
🧐Hogyan működik ideális esetben a bőr?
Nagyon leegyszerűsítve: a víz az irhából a bőrfelszín felé vándorol –>A bőrünk legfelső rétege – HIDROFIL LIPID réteg – tökéletes működése során nem engedi a vizet elpárologni –>a szaruképzés is rendben végbemegy, így a vízmegkötő faktorok normál számban vannak jelen a keratin mellett –> a bőrünk hidratált lesz!

Mi lehet az oka, hogy vízhiányos lesz a bőrünk?
Felborul a hidrofil lipid réteg tökéletes egyensúlya. A láthatatlan vízleadás felgyorsul, így nem lesz hidratált a bőr. Probléma lehet még, ha a szaruképzés nem megy végbe tökéletesen, így kevesebb lesz a vízmegkötő faktorok száma.

‼️A vízhiányos bőr legtöbbször egy alap-bőrtípushoz társul. Tehát ugyanúgy problémát okozhat egy zsírosabb bőrű vendégnek vagy egy zsírhiányos bőrűnek.‼️

✅Mi lehet a megoldás?
A legfontosabb, hogy a hidrofil lipid réteg egyensúlyát visszaállítsuk. Így nem fogja engedni a víz elpárolgását és hidratált marad a bőr. Ki kell deríteni, hogy ennek mi az oka!

💆‍♀️Érdemes szakember segítségét kérned, hogy pontosan a te bőrproblémádnak megfelelő hatóanyagokkal és eljárásokkal érjétek el a kitűzött célt!💆‍♀️