Otthoni tudatos bőrápolás

Otthoni tudatos bőrápolás – Miért fontos? És mitől tudatos?

Biztosan hallottad már, hogy fontos az otthoni bőrápolás. Sokan nyitottak is lennétek rá, de egyszerűen nem tudjátok (Ami nem is baj, ezért vagyunk mi kozmetikusok, hogy segítsünk Nektek!) hogyan kezdjetek bele.
Egyáltalán mi jó a TE bőrödnek? Milyen a Te bőrtípusod? Egy alapos bőrdiagnosztizálással sok mindenre választ kaphatsz.
 
Akkor térjünk is rá, hogy miért tartom rendkívül fontosnak az otthoni (tudatos) bőrápolást!
 
Vegyünk egy egyszerű, de igazán szemléletes példát: Keletkezik egy kis lyuk a fogadon. Előbb vagy utóbb elmész ezzel a problémáddal a fogorvoshoz, aki szépen ellátja
a fogadat. Kapsz tanácsot, hogy moss fogat rendszeresen,fogselymezz, stb. Az orvos itt befejezte a munkáját, megtette, hogy helyrehozta a rossz fogat. Innentől Te tehetsz meg a legtöbbet a fogaid egészségéért! Ha nem foglalkozol vele, valószínűleg sűrűbben kell az orvost meglátogatnod. Ha odafigyelsz, és rászánod az időd és
energiád, akkor ritkábban kell ilyen jellegű problémával megkeresned a fogorvost. Természetesen ott is érdemes bizonyos időnként ellenőrzésre járnod, de megtérül hosszútávon a törődés! (Ne feledkezzünk meg, hogy is több összetevős a dolog: genetika, otthoni ápolás, fogorvosi ellenőrzések betartása.)
 
Ugyanez a helyzet a bőrünk ápolásával is. Sokszor hallottam már a vendégeimtől, hogy tüntessük el azt a zavaró ráncot, vagy pigmentfoltot. Legyen üde és puha az arcom!
Ezt követően mindig őszintén elmondom, hogy mik a lehetőségeink egy kezelés alkalmával, mik a lehetőségeink egy 6 alkalmas kúra alatt. Ezeket garantálni is tudom, de itt jön majd képbe, hogy a legfontosabb, hogy TE otthon mit teszel meg azért, hogy ezek a bőrproblémák enyhüljenek!
Átlagosan a vendégek havonta egyszer járnak arckezelésre. Tehát 30 napból 1 nap (abból is 1-2 óra), amikor professzionális kezelést kap a bőr. DE ott marad a hónapból még 29 nap!
Ekkor jössz TE, és a kozmetikusod, aki segít összeállítani a napi/heti rutinodat! A bőröd hálás lesz a törődésért.
 
Fontos, hogy türelem és idő kell a pozitív változáshoz, nem szabad feladni pár nap után!
 
Hogyan is néz ki egy alap napi bőrápolási rutin?
Reggel: 1. lemosó, 2. (hidratáló vagy hatóanyagos) krém, 3. fényvédő
Este: 1. lemosó, 2. (hidratáló vagy hatóanyagos) krém
 
Hetente egyszer-kétszer: bőrradírozás/hámlasztás
 
Amikor ezek ténylegesen rutinná váltak, akkor jöhetnek a kiegészítő termékek: szérumok/koncentrátumok, liposzóma, szemkörnyékápoló, maszk(ok). Fontos a fokozatosság, a tudatosság és persze a türelem!
 
Miért kulcskérdés a tudatosság?
A tudatosság a bőrápolásban azt jelenti, hogy a saját bőrtípusod és bőrproblémáid szerint összeállított arcápoló készítményeket használsz. Figyelsz, hogy mit miután szabad feltenned, mi az ami számodra tiltólistás.
Figyelsz, hogy NE a reklámok, illetve a barátnő tippjei alapján kenj mindenféle szérumot és krémet magamra.
 
Tudtad, hogy segítek neked egy személyes találkozó alkalmával összeállítani az arcápolási rutinod? Minden kérdésedre választ kapsz, illetve a rutinodba javasolt termékeket pár napon belül megkapod írásban is!
 
Várlak szeretettel!
 
Bejelentkezés: 06-70/774-0077 vagy üzenetben a www.facebook.com/korosialexandrakozmetikus oldalon!